Ga naar inhoud
Still

Talking Guitars

Regie: Claire Pijman, NSC
Flip Scipio bouwde een gitaar voor Paul Simon en gaf die van Keith Richards een 'grote beurt'. Portret van een Nederlander die gitaren bouwt voor de grootste gitaristen der aarde en ze regelmatig in zijn werkplaats ontvangt.
Verlegen lachend hoort de van oorsprong Nederlandse Flip Scipio aan hoe beroemde muzikanten vertellen dat er geen enkele klus is die hij niet aankan. Volgens kenners kan hij zelfs wrakhout laten zingen. Zo crescendo als anderen over hem spreken, zo bescheiden is hijzelf. Ooit begon hij omdat hij het leuk vond om met hout te stoeien. Als je hem bezig ziet met stoom en een mal, begrijp je wat hij bedoelt als hij vertelt hoe bijzonder hij het gevoel vindt om hout onder zijn handen te voelen buigen. 'Opeens is je gitaar driedimensionaal in plaats van een plat vlak.' Paul Simon was zo onder de indruk van een nog onaffe gitaar die Scipio hem liet uitproberen, dat hij hem verbood er nog maar iets aan te veranderen. En het is Scipio die een van Keith Richards favoriete gitaren helemaal tiptop in orde moet maken voor de aankomende Europese tour. In deze documentaire komen verschillende muzikanten aan het woord die hun geliefde instrument aan hem toevertrouwen en ze laten de door Scipio gebouwde of herstelde gitaren klinken.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Talking Guitars
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2008
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still