Ga naar inhoud
Getekende Virtual Reality waarin kijkers aan de keukentafel zitten als de negenjarige Lena, óf als haar vader. Hoewel ze dezelfde gedachten hebben, zijn hun perspectieven toch verschillend.
Deze getekende Virtual Reality neemt je mee naar de wereld van de negenjarige Lena en die van haar vader. Terwijl Lena bezig is met het ontleden van een uilenbal, wordt haar vader opgeslokt door zijn herinneringen. Zonder het van elkaar te weten denken ze allebei na over hetzelfde thema. De kijker zit in het hoofd van de vader of in dat van zijn dochter, zodat verschillende perspectieven kunnen worden ervaren. Een fictieve werkelijkheid aan een familiekeukentafel, over vergeten en herinneren, over leven en dood.

Tafelgeheim is speciaal ontwikkeld voor het Vlaams-Nederlands gastlandschap voor de Frankfurter Buchmesse 2016 met (financiële) steun van de volgende sponsoren: Nederlands Letterenfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en wetenschappen, Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Amsterdamse Fonds voor de Kunst.


Credits

Producent
Scenario
Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: Tafelgeheim
Jaar: 2016
Duur : 5 minuten
Categorie: Interactief project
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving INT
Editie: NFF 2016

AnimatieDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.