Ga naar inhoud
Still

't Schot is te boord

Regie: Herman van der Horst
In het kader van het Marshallplan vervaardigde film geeft een beeld van het stoere werk van de Scheveningse vissers en van de eendrachtige samenwerking van de Europese vissers bij de visvangst.
In het kader van het Marshallplan vervaardigde film geeft een beeld van het stoere werk van de Scheveningse vissers. Op Vlaggetjesdag vaart hun schip naar de Doggersbank en wordt het net uitgezet. In eendrachtige samenwerking van de Europese vissers worden visscholen opgespoord. Op dynamische wijze toont de film het binnenhalen, hoofdzakelijk met mankracht, van het zwaarbeladen net, de verwerking van de vis aan boord en de terugtocht over een steeds ruwer wordende zee. In 1952 bekroond met de Grand Prix van het Filmfestival te Cannes.
Titel: 't Schot is te boord
Jaar: 1951
Duur : 19 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 1994
Retrospectief

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still