Ga naar inhoud
20220928_Storyspace_NFF_Utrecht_Mylene Sopacua012.jpg

Symbiosis

Regie: Marcel van Brakel, Mark Meeuwenoord
Zet je lichaam uit je hoofd en je zintuigen op scherp in deze virtual reality-ervaring. Dankzij een speciaal sensorenpak ervaar je hoe het is om een ander dier of plant te zijn. Dat is niet alleen een kwestie van voelen, maar ook van ruiken en zelfs proeven. Eet smakelijk!

Hoe voelt het om een slijmzwam te zijn? Of een pad of plant? De virtual reality-ervaring Symbiosis van het Polymorf-collectief is een unieke belevenis voor álle zintuigen. Gehuld in een speciaal ontworpen pak vol sensoren en opblaaselementen doe je voor even afstand van de beperkingen en mogelijkheden van je eigen lichaam en het menselijk perspectief. Dit technologische gedachtenexperiment is onder andere geïnspireerd door het werk van bioloog-filosoof Donna Haraway, die een toekomst voorstelt waarin de mens een minder prominente plek opeist. Het is een verkenning van hoe we in een toekomstig leven in een (h)echte harmonie met andere organismen en technologieën kunnen bestaan. Om de multisensorische ervaring compleet te maken, wordt de virtuele wereld die deelnemers krijgen voorgeschoteld aangevuld met geur, soft robotica én plantaardige hapjes, op maat gemaakt voor ieder wezen.

Symbiosis was onderdeel van Storyspace 2022, een expositie in Bibliotheek Neude.

Titel: Symbiosis
Jaar: 2021
Duur : 45 minuten
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Polymorf-Symbiosis-Frascati-day1-03 met credit.png
Polymorf-Symbiosis-Frascati-day1-06 met credit.png
Symbiosis.png