Portret van de Nederlandse filmdiva Sylvia Kristel, die tijdens de Nederlandse en Franse lancering van haar autobiografie Naakt zonder gêne of wrok terugblikt op haar turbulente leven.
Michiel van Erp volgde Sylvia Kristel in 2007 rond de lancering van haar autobiografie Naakt in Parijs en Amsterdam. In de documentaire blikt hij samen met het icoon terug op haar veelbewogen leven. De filmopnamen zijn doorsneden met archiefbeelden. Nuchter en zonder sterallures vertelt de actrice over haar worsteling met drank en de mannen die haar richting afgrond brachten. Haar zus en zoon vullen daarbij enige gaten in haar geheugen. Sylvia Kristel komt naar voren als een eerlijke vrouw met humor en zelfreflectie in haar autobiografie. Bij deze documentaire is dat niet anders en wordt het publiek extra nieuwsgierig gemaakt naar wat het NFF biedt op zaterdag 28 september.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
NTR
Distributie
NPO Sales

Titel: Sylvia Kristel: Nu.
Jaar: 2007
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2013

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.