Onver­w­erkt verdriet, woede en machteloosheid spelen een grote rol in het leven van de vrienden van de vermo­orde Maja Bradaric. Zij vertellen over hun herin­ner­ingen aan de moord.
Onver­w­erkt verdriet, woede en machteloosheid spelen een grote rol in het leven van de vrienden van Maja Bradaric. Dit zestien­jarige meisje werd op 17 november 2003 gewurgd in een auto en vervol­gens in brand gestoken achterge­laten in een natu­urge­bied vlakbij Nijmegen. De daders zijn drie jongens uit haar vrien­den­groep. In Sweety spreekt regis­seur Menna Laura Meijer ruim vier jaar later met de vrienden van Bradaric, de daders uitge­zon­derd. Aan de hand van hun uiteen­lopende herin­ner­ingen wordt langzaam duidelijk hoe de onvoorstel­bare moord kon plaatsvinden. Beste vriendin Nina — vero­ordeeld wegens voorkennis over de moord — vertelt voor het eerst hoe zij alle signalen van haar vriend en hoofd­dader Goran M. kon missen. De andere vrienden begri­jpen nog steeds nauwelijks waarom hun vrolijke en zelf­be­wuste vriendin zo gruwelijk is gestorven. In de inter­views zijn de verwar­rende emoties van hun gezichten te lezen. Een recon­structie, dreigende beelden van bomen en onheil­spel­lende luchten en frag­menten uit jour­naals vullen hun verhaal aan.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
BNN TV
Distributie
Pieter van Huystee Film & TV
Cinema Delicatessen

Titel: Sweety: The Friends, Betrayal and Murder of Maja Bradaric
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01