Ga naar inhoud
Still

Sweety: The Friends, Betrayal and Murder of Maja Bradaric

Regie: Menna Laura Meijer
Onverwerkt verdriet, woede en machteloosheid spelen een grote rol in het leven van de vrienden van de vermoorde Maja Bradaric. Zij vertellen over hun herinneringen aan de moord.
Onverwerkt verdriet, woede en machteloosheid spelen een grote rol in het leven van de vrienden van Maja Bradaric. Dit zestienjarige meisje werd op 17 november 2003 gewurgd in een auto en vervolgens in brand gestoken achtergelaten in een natuurgebied vlakbij Nijmegen. De daders zijn drie jongens uit haar vriendengroep. In Sweety spreekt regisseur Menna Laura Meijer ruim vier jaar later met de vrienden van Bradaric, de daders uitgezonderd. Aan de hand van hun uiteenlopende herinneringen wordt langzaam duidelijk hoe de onvoorstelbare moord kon plaatsvinden. Beste vriendin Nina - veroordeeld wegens voorkennis over de moord - vertelt voor het eerst hoe zij alle signalen van haar vriend en hoofddader Goran M. kon missen. De andere vrienden begrijpen nog steeds nauwelijks waarom hun vrolijke en zelfbewuste vriendin zo gruwelijk is gestorven. In de interviews zijn de verwarrende emoties van hun gezichten te lezen. Een reconstructie, dreigende beelden van bomen en onheilspellende luchten en fragmenten uit journaals vullen hun verhaal aan.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
BNN TV
Distributie
Pieter van Huystee Film & TV
Cinema Delicatessen
Titel: Sweety: The Friends, Betrayal and Murder of Maja Bradaric
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2009
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still