Ga naar inhoud
Stills

Swans Reflecting Elephants

Regie: Niek Silvan
Wat als je naar jezelf in de spiegel kijkt en je altijd iemand ziet die er onmenselijk lelijk uitziet? Filmmaker Niek Silvan gaat gebukt onder Body Dysmorphic Disorder, de overtreffende trap van een negatief zelfbeeld.
Regisseur Niek Silvan werd gediagnosticeerd met Body Dysmorphic Disorder (BDD), de ernstigste vorm van een negatief zelfbeeld. Op zoek naar antwoorden om met zichzelf te leren leven, gaat Niek op zoek naar de jongen die hij zeventien jaar geleden slechts één keer op televisie zag. Deze jongen, Jesse, vertelde toen in een aflevering van The Oprah Winfrey Show openlijk over zijn aandoening.

Credits

Camera
Production Design
Sound Design
Dramaturgie
Productiebedrijf
Nederlandse Filmacademie
Omroep
AVROTROS
Titel: Swans Reflecting Elephants
Jaar: 2022
Duur : 27 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022
NFF Studentencompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills