Engels gesproken psychologische thriller waarin de 19-jarige Julie, au-pair bij een rijk Italiaans echtpaar, beschuldigd wordt van brandstichting waarbij de baby omkomt.
Engels gesproken psychologische thriller losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De Engelse 19-jarige Julie is au-pair bij een rijk Italiaans echtpaar. Ze heeft het niet gemakkelijk. Terwijl de vader des huizes (Derek de Lint) met haar flirt, verwijt de moeder haar dat ze te veel aandacht aan de vader schenkt. Omdat Julie veel van baby Claudio houdt, besluit ze toch als au-pair bij het gezin te blijven. Echter als Claudio omkomt in een mysterieuze brand die het huis van de familie in as legt, wijzen alle vingers naar haar. Julie komt terecht in een nachtmerrie waarin niemand in haar onschuld gelooft. Ze wordt beschuldigd van hekserij door de Italiaanse pers en legt haar lot in handen van advocaat Antonio Gabrieli.

Titel: Superstition
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2001

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2001)
Kenneth Hope

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01