Ga naar inhoud
X22606 - 400883.jpg

Strijdbaar

Regie: Floris Meinardi
Wat beweegt een mens om 45 jaar actie te voeren tegen de aanleg en verbreding van een weg door een bos? En hoe funest is dat voor je privéleven? Welkom in de Amelisweerd.
Jos Kloppenborg en Jan Korff de Gidts verzetten zich al bijna een halve eeuw tegen de aanleg en verbreding van de A27 door het Utrechtse stadsbos Amelisweerd. Wie zijn deze actievoerders en wat maakt Amelisweerd voor hen zo belangrijk? Wat doet jarenlang activisme met je privéleven en waarvoor doe je het? Is het aanzien, eeuwige roem, is het idealisme? Daarbij ligt bij de jarenlange strijd tegen een almachtige staat het risico op verbittering op de loer.

Credits

Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Still fotografie
Productiebedrijf
De Beeldfabriek
Omroep
RTV Utrecht
Titel: Strijdbaar
Jaar: 2023
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.