Ga naar inhoud
In deze animatiefilm van één minuut probeert een man een drukke weg in de stad over te steken. Maar ook als het voetgangerslicht op groen springt, wil dat nog niet zeggen dat de auto's stoppen.
Een mannetje (hoed, das, tas) wacht naast een drukke weg in de stad tot hij kan oversteken. Maar als het verkeerslicht op groen springt wil dat nog niet zeggen dat de auto's meewerken. Een animatie in hoekige stijl, teruggebracht tot de essentie, waarin de karakters eerst getekend en daarna uitgeknipt lijken. Een opgefokt deuntje jaagt het tempo van dit grotestadsverhaal van een minuut nog verder op.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Stichting Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf)
Distributie
Stichting Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf)

Titel: Street
Jaar: 2005
Duur : 1 minuut
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.