Ga naar inhoud
Thriller waarin een man zich vergrijpt aan alleenfietsende studentes in een park. Vijf studentes besluiten zelf actie te ondernemen wat leidt tot spanningen, teleurstellingen en zelfinzicht.
De serieverkrachter die enkele jaren geleden het vrouwelijk deel van de Utrechtse studenten in een wurggreep van angst hield, stond aan de basis van Ineke Houtmans eerste thriller. In Stille nacht vergrijpt een onherkenbare man zich aan alleenfietsende studentes in een donker park. De politie staat machteloos en vijf studentes besluiten zelf actie te ondernemen. Ze zetten een comité op, aanvankelijk om de autoriteiten tot meer actie te bewegen. Maar gaandeweg verdiepen ze zich steeds meer in het fenomeen en proberen ze op eigen houtje achter de identiteit van de seksuele misdadiger tekomen. Tijdens het zoekproces, dat gepaard gaat met de nodige spanningen en teleurstellingen, komen ze ook tot inzichten over zichzelf, elkaar en hun verhouding tot mannen. De zorgvuldig opgebouwde spanning ontlaadt zich in een gewelddadig en verrassend hoogtepunt.

Titel: Stille nacht
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Competitie
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.