Ga naar inhoud
Still

Sterke verhalen

Regie: Kees van Nieuwkerk
Komedie over Amsterdamse jongeren in de zomer na het eindexamen. Met in sneltreinvaart bizarre maar ook herkenbare situaties, vol met seks, drugs en wilde feesten.
Komedie over vijf Amsterdamse jongeren, gemaakt door jongeren, met in sneltreinvaart bizarre maar ook herkenbare situaties. Schuilend voor de regen begint een groep vrienden elkaar sterke verhalen te vertellen. Dennis van de Molen is een Marokkaanse jongen van het platteland die gaat studeren in Amsterdam. Met een tractor vol spullen arriveert hij in de stad. Na het behalen van hun eindexamen proberen daar een paar jongeren een superfeest te organiseren. Om naar het feest te kunnen en indruk te maken op een paar potentiële nieuwe vrienden en het meisje van zijn dromen, laat hij zich na een dronken avondje overhalen om een pinguïn te stelen uit Artis. Natuurlijk gaat er dan van alles helemaal fout. Ondertussen beleven de mensen die hij inmiddels in Amsterdam heeft leren kennen hun eigen sterke verhalen. Vol met seks, drugs en wilde feesten in de plakkerige zomer zonder verantwoordelijkheden.
Titel: Sterke verhalen
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still