Documentaire over uitvinder van het fotobeeldverhaal, die alle groten van de twintigste eeuw tot zijn kennissenkring lijkt te rekenen.
Stefan Lorant is de uitvinder van het fotobeeldverhaal. Geboren in 1901 in Boedapest, maker van veertien films in het Duitsland van de jaren twintig, redacteur van vele bladen alvorens hij het aan de stok kreeg met Hitler. Hij schreef er een bestseller over in Engeland, waar hij oprichter was van beroemde bladen als Picture Post. Hij hielp er Churchill mee in het zadel, maar dat kon niet voorkomen dat hij het land werd uitgezet. Sindsdien woont en werkt hij in Verenigde Staten. Het lijkt alsof alle groten van de twintigste eeuw tot zijn kennissenkring behoorden. De 96-jarige maakt in de documentaire die Paul Cohen over hem maakte, duidelijk dat hij niet versleten is. Hij schroomt niet de regie over te nemen, wanneer iets hem niet bevalt.

Credits

Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
Odusseia Films
Distributie
Filmmuseum Distributie

Titel: Stefan Lorant, Man in Pictures
Jaar: 1997
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 1997

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (1997)
Paul Cohen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still