Documentaire over jonge meisjes die geheel van de buitenwereld afgesloten werken in een circus in India. De verlangens van de meisjes komen evenzeer aan bod als het economisch belang van de circuseigenaar.
De televisie is het raam naar de buitenwereld voor de ongeveer vijftig circusmeisjes van het Indiase Great Rayman Circus. De meisjes van vier tot vierentwintig jaar leven totaal geïsoleerd - opgesloten achter een golfplaten omheining op het circusterrein. Alleen vlak voor het begin van ieder optreden (drie voorstellingen per dag, zeven dagen in de week) mogen ze oversteken naar de piste. Bewaker Ali Baba, een van de weinigen die achter de omheining komt, rechtvaardigt: 'De veiligheid van de meisjes is een groot probleem.' Het geduld van documentairemakers Relleke en De Wilde is beloond met het vertrouwen van de circusmensen. De verlangens van een lilliputter komen evenzeer aan bod als het economisch belang van de eigenaar. Veel van de meisjes worden door hun oudes aan het circus verkocht om het schamele gezinsinkomen aan te vullen.
Credits
Producent
Camera
Set geluid
Mixage
Montage
Muziek
Productiebedrijf
Wilderell Film
Omroep
OHM
Distributie
Cinema Delicatessen
Wilderell Film
Eye Filmmuseum
Wilderell Film
Eye Filmmuseum
Titel: Starkiss - circusmeisjes in India
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 17 minuten
Soort: Lange Documentaire
Editie: NFF 2003
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 17 minuten
Soort: Lange Documentaire
Editie: NFF 2003
Jaaroverzicht
Gouden Kalf Competitie
Gouden Kalf nominaties
Beste Lange Documentaire (2003)
Chris Relleke
Beste Lange Documentaire (2003)
Jascha de Wilde
NFF Archief
Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.