Ga naar inhoud
Still

Sprookjesboom de film

Regie: Hans Walther
Lange animatiefilm voor de kleintjes, geïnspireerd en geproduceerd door De Efteling, toont de avonturen van Roodkapje en andere sprookjesfiguren als ze door een magische poort in Winterland belanden.
De derde lange Nederlandse animatiefilm ooit (na Als je begrijpt wat ik bedoel in 1983 en Beertje Sebastiaanin 1991) is een avontuurlijke sprookjesvertelling voor kinderen. De personages zijn gebaseerd op figuren bekend uit pretpark De Efteling, dat al eerder theatershows en televisieprogramma's produceerde en met Sprookjesboom de filmvoor het eerst de bioscoop betreedt. In het computergeanimeerde, deels met motion-capture gecreëerde verhaal - verteld door de pratende Sprookjesboom - belanden Roodkapje en de Wolf, Assepoester, Klein Duimpje en de Reus per ongeluk in het onbekende Winterland, een wereld van sneeuw en ijzige bewoners. Om terug naar huis te kunnen, moeten ze vijf kristallen vinden, een zoektocht die wordt gehinderd door een kwaadaardige Heks die de macht in het Sprookjesbos wil overnemen. Met stemmen van onder meer Armin van Buuren en Ali B.

Credits

Producent
Muziek
Schimmer Music Productions
Productiebedrijf
Efteling bv
Motek Entertainment
Distributie
Independent Films
Titel: Sprookjesboom de film
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Kidsbios NFF School Focus: Familiefilm

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still