Ga naar inhoud
Thriller waarin een man op zoek gaat naar zijn verdwenen vriendin. De film is gebaseerd op de roman Het gouden ei van Tim Krabbé.
Een jong stel is op weg naar hun vakantiebestemming in Frankrijk. Bij een benzinestation gaat de vrouw wat inkopen doen en verdwijnt. Jarenlang blijft haar vriend wanhopig op zoek naar haar. Dit trekt de aandacht van de moordenaar van zijn verdwenen vriendin. Wat volgt is een onvervalst machtsspel. De psychothriller is gebaseerd op de korte roman Het Gouden Ei van Tim Krabbé. In 1988 werd de film bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Lange Speelfilm en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. In 1992 regisseerde Sluizer zelf een Amerikaanse remake: The Vanishing.

Titel: Spoorloos
Jaar: 1988
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gast vh Jaar: Johanna ter Steege
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Speelfilm (1988)
Anne Lordon
Beste Lange Speelfilm (1988)
George Sluizer

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (1988)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still