Ga naar inhoud
Het Bijlmer Parktheater programmeert al meer dan tien jaar artistiek hoogstaand theater. Pionier van het eerste uur, directeur Ernestine Comvalius, laat de hele Bijlmer zich thuis voelen in het theater.
In de Bijlmer, Amsterdam Zuidoost, waar de meeste mensen een migratieachtergrond hebben, is het vechten voor een positief zelfbeeld. Want met niet-westerse roots doe je niet vanzelfsprekend mee in Nederland. In deze documentaire gaat Ernestine Comvalius, directeur van het Bijlmer Parktheater, die strijd aan. Bijvoorbeeld door te zorgen dat jonge makers zich kunnen laten zien, ook in de witte theaterwereld. Of met zo'n coproductie met het gezelschap Orkater. De voorstelling De Gliphoeve doet recht aan de schokkende ervaringen van pas gearriveerde Surinamers. Ernestine raakt ontroerd. En als Bijlmerbewoners naar die prachtige voorstellingen in het Parktheater komen geloven ze het bijna niet: is dit echt voor ons?

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Kleurcorrectie
Research
Productiebedrijf
Boa Producties

Titel: Spiegel van de Bijlmer
Jaar: 2022
Duur : 46 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills