Luuk Meijer is een talentvol baan­wiel­renner en een slimme scheikun­destu­dent. Zijn toekomst lijkt goud waard, maar hij verhan­delt ook zelfge­fab­riceerde drugs. Welk pad kiest hij? 
Luuk aast op medailles als indoor baan­wiel­renner. Tegelijk­er­tijd is hij een bril­jante scheikun­destu­dent die een handeltje heeft in zelfge­fab­riceerde drugs. Zo hoopt Luuk het zake­lijke succes van zijn stugge vader te evenaren. Niemand lijkt te zien hoe Luuk afglijdt in ille­galiteit en smokkel­par­tijen, op zijn beste maatje Angela en zijn oude wiel­ren­coach Dieter na. Drama, naar Paul Roods op ware gebeurtenissen gebaseerde best­seller Groot verzet, over de liefde voor wiel­rennen, pret­pillen, fami­lieruzies en het maken van de juiste (levens)keuzes.

Titel: Spaak
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 46 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2018

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte