Boekverfilming naar de gelijknamige roman van Annejet van der Zijl, over de omstreden liefdesgeschiedenis die in de jaren twintig opbloeide tussen een Surinaamse student van kleur en een Nederlandse witte, gescheiden moeder.
Waldemar, een Surinaamse jongeman, reist in de jaren twintig van de vorige eeuw naar Holland om te studeren. Daar wordt hij verliefd op zijn huisbazin Rika. De tegenstellingen konden niet groter zijn: hij is jong en van kleur, zij is zeventien jaar ouder, wit en een gescheiden moeder van vier kinderen. Hun relatie wordt door de omgeving openlijk afgekeurd, maar de liefde en hun eigen zoontje houden hen op de been tijdens de crisisjaren. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en besluit dit uitzonderlijke stel onderduikers te helpen, met gevaar voor eigen leven. Deze waargebeurde geschiedenis van twee ‘gewone’, onbekende mensen werd opgetekend door journalist Annejet van der Zijl in de bestseller Sonny Boy (2004). Maria Peters tekende voor de regie. Een ambitieus filmproject, waarin ook rollen zijn weggelegd voor een groot aantal bijzondere locaties; van het antieke Paramaribo tot het Nederland uit de crisistijd en de concentratiekampen in WO II.

Titel: Sonny Boy
Jaar: 2010
Duur : 2 uur, 12 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Pathé Thuis
Nu streamen

Deze film uit de collectie 10 Verrassende Families is vanaf 8 september voor €1,99 te zien bij Pathé Thuis.