Ga naar inhoud
Still

Sonny Boy

Regie: Maria Peters
Boekverfilming naar de gelijknamige roman van Annejet van der Zijl, over de omstreden liefdesgeschiedenis die in de jaren 1920 opbloeide tussen een Surinaamse student en blanke, gescheiden moeder.

Waldemar, een Surinaamse jongeman, reist in de jaren twintig van de vorige eeuw naar Holland om te studeren. Daar wordt hij verliefd op zijn huisbazin Rika. De tegenstellingen konden niet groter zijn: hij is jong en zwart, zij is zeventien jaar ouder, blank en een gescheiden moeder van vier kinderen. Hun relatie wordt door de omgeving openlijk afgekeurd, maar de liefde en hun eigen zoontje houdt hen op de been tijdens de crisisjaren. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en besluit dit opmerkelijke stel onderduikers te helpen, met gevaar voor eigen leven.
Deze waargebeurde geschiedenis van twee ‘gewone’, onbekende mensen, werd opgetekend door journaliste Annejet van der Zijl in de bestseller Sonny Boy (2004). Maria Peters tekende voor de regie. Een ambitieus filmproject, waarin ook rollen zijn weggelegd voor een groot aantal bijzondere locaties; van het antieke Paramaribo tot het Nederland uit de crisistijd en de concentratiekampen in WO II.
Titel: Sonny Boy
Jaar: 2010
Duur : 2 uur, 12 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Jongerenprogramma

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2011)
Ricky Koole
Beste Camera (2011)
Walther Vanden Ende
Beste Muziek (2011)
Henny Vrienten

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still