Boekver­filming naar de gelijk­namige roman van Annejet van der Zijl, over de omstreden liefdes­geschiedenis die in de jaren 1920 opbloeide tussen een Suri­naamse student en blanke, gescheiden moeder.

Waldemar, een Suri­naamse jongeman, reist in de jaren twintig van de vorige eeuw naar Holland om te stud­eren. Daar wordt hij verliefd op zijn huis­bazin Rika. De tegen­stellingen konden niet groter zijn: hij is jong en zwart, zij is zeven­tien jaar ouder, blank en een gescheiden moeder van vier kinderen. Hun relatie wordt door de omgeving open­lijk afgekeurd, maar de liefde en hun eigen zoontje houdt hen op de been tijdens de crisis­jaren. Maar dan breekt de Tweede Werel­doorlog uit en besluit dit opmerke­lijke stel onder­duikers te helpen, met gevaar voor eigen leven.
Deze waarge­beurde geschiedenis van twee gewone’, onbek­ende mensen, werd opgetekend door jour­nal­iste Annejet van der Zijl in de best­seller Sonny Boy (2004). Maria Peters tekende voor de regie. Een ambitieus film­pro­ject, waarin ook rollen zijn weggelegd voor een groot aantal bijzon­dere locaties; van het antieke Para­maribo tot het Neder­land uit de crisis­tijd en de concen­tratiekampen in WO II.

Titel: Sonny Boy
Jaar: 2010
Duur : 2 uur, 12 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (2011)
Ricky Koole
Beste Camera (2011)
Walther Vanden Ende
Beste Muziek (2011)
Henny Vrienten

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01