Experimentele film in de vorm van een sonate, met de delen allegro (met muziekinstrumenten), adagio (spel van licht en donker) en presto (ruzie tussen man en vrouw).
Korte experimentele film in de vorm van een sonate, met de delen allegro, adagio en presto. In het eerste deel zijn naast geanimeerde dominostenen muziekinstrumenten te zien: het klavier van een piano en een klarinet. Ook zijn er beelden van de trommel van een speeldoos en een grammofoon. Het deel adagio is vooral een spel van licht en donker. Het licht van de zon, brandende kaarsen en sigaretten wordt afgewisseld met beelden van een hand, bomen en een glas wijn. In het laatste deel, presto, wordt in een snelle montage een ruzie getoond van een man en een vrouw. Maar de film kent een happy end als de twee zich kussend verzoenen.

Titel: Sonate
Jaar: 1934
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01