Ga naar inhoud
Televisiedrama waarin de hoofdpersoon op zoek gaat naar het historische verleden van de Indonesische president Soekarno en stuit op een nooit bekend gemaakt bezoek aan Nederland.
Semi-biografische vertelling waarin de hoofdpersoon, regisseur Hans Hylkema, op zoek gaat naar het historische verleden van de Indonesische president Soekarno. In het archief van het Theaterinstituut ontdekt Hylkema een filmpje waarin president Soekarno schittert in een zelfgeschreven toneelstuk, opgevoerd in het Tropeninstituut. Ongeloof alom, want officieel is de president nooit in Nederland geweest. Dan volgt een reconstructie van het best bewaarde geheim van Soestdijk: het nooit bekend gemaakte bezoek van Soekarno aan koningin Juliana in het voorjaar van 1949. In de vorm van een documentaire wordt met historisch acrhiefmateriaal en fictief spel de vondst van Soekarno's zelfgeschreven toneelstuk omkaderd. Het verhaal van een charismatisch leider die zijn land, volk, de vrouwen, kunst en vooral zichzelf beminde.

Titel: Soekarno Blues
Jaar: 1999
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still