Korte animatiefilm over een meisje dat een reis door een met smog vervuilde stad maakt om een pakketje af te leveren bij haar vader. Zo beleeft ze de volwassen buitenwereld voor het eerst.
In deze korte animatiefilm, een combinatie van analoge inktschilderingen en digitale nabewerking, ervaart een klein meisje voor het eerst de volwassen buitenwereld. Ze maakt een kleine tocht door een met smog gevulde stad om een pakketje aan haar vader, een fabrieksarbeider, te bezorgen. Zo kleurrijk als zij zelf oogt met haar dieprode trui, zo grauw en dreigend blijken de straten buiten haar veilige huis. Een miniatuur coming of age-verhaal over vervuiling en de confrontatie met het volwassen worden.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Titel: Smogtown
Jaar: 2019
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

Natuur & MilieuDramaMaatschappijAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.