Ga naar inhoud
Vanuit wisselende tijdsperspectieven wordt het verhaal verteld van Dirk die op een dag vrolijk thuiskomt, trots op zijn woning die hij zelf heeft verbouwd. Dan slaat een slopersbal een gat in de buitenmuur
Vanuit wisselende tijdsperspectieven vertelt de telefilm Sloophamer het verhaal van de 55-jarige Dirk die op een vrijdagmiddag thuiskomt in de gezellige straat waar hij gelukkig is. Hij is trots op zijn woning die hij eigenhandig tot een paleisje heeft omgebouwd. Dan slaat plotseling een slopersbal een gapend gat in de buitenmuur. Dirks vrouw legt nog even uit dat de woning zal worden afgebroken maar de koppige Dirk weigert zijn huis te verlaten. De opzichter van het slopersteam wil de klus echter nog voor het weekend klaren. Om het echtpaar 'uit te roken' maakt hij de situatie steeds nijpender. Water, gas en licht worden afgesloten en de ME staat zelfs paraat. Terwijl Dirk door sympathisanten als held wordt bejubeld, besluit de opzichter naar boven te gaan en een einde aan de situatie te maken. Daar treft hij een andere man aan dan hij zich had voorgesteld. Langzaam wordt duidelijk dat Dirks werkelijkheid geen realiteit is.

Credits

Producent
Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid

Titel: Sloophamer
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still