Wessel (13) leert van zijn opa het slagersvak in het familiebedrijf. Toch twijfelt de jongen in deze jeugddocumentaire over zijn toekomst. De tiener zou misschien liever met levende dieren werken. Winnaar Cinekid Kinderkast Non-Fiction Award.
Vroeger werd Wessel (13) op school gepest met het beroep van zijn vader. Dat vindt hij raar. Nu leert hij de kneepjes van het slagersvak van zijn geduldige grootvader, die ervan overtuigd is dat zijn kleinzoon de familiezaak later zal overnemen. Maar de twijfel slaat toe. Misschien wil Wessel toch liever met levende dieren werken. Jeugddocumentaire die een inkijkje biedt in het traditionele slagersambacht en tegelijkertijd laat zien hoe vrij kinderen op het platteland opgroeien.

Credits

Scenario
Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
Docmakers
Omroep
KRO-NCRV
Distributie
Square Eyes

Titel: Slagershart
Jaar: 2017
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills