Wessel (13) leert van zijn opa het slagersvak in het fami­liebedrijf. Toch twijfelt de jongen in deze jeugddoc­u­men­taire over zijn toekomst. De tiener zou miss­chien liever met levende dieren werken. Winnaar Cinekid Kinderkast Non-Fiction Award.
Vroeger werd Wessel (13) op school gepest met het beroep van zijn vader. Dat vindt hij raar. Nu leert hij de kneepjes van het slagersvak van zijn geduldige groot­vader, die ervan over­tuigd is dat zijn klein­zoon de fami­liezaak later zal overnemen. Maar de twijfel slaat toe. Miss­chien wil Wessel toch liever met levende dieren werken. Jeugddoc­u­men­taire die een inkijkje biedt in het tradi­tionele slager­sam­bacht en tegelijk­er­tijd laat zien hoe vrij kinderen op het plat­te­land opgroeien. 

Credits

Scenario
Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
Docmakers
Omroep
KRO-NCRV
Distributie
Some Shorts

Titel: Slagershart
Jaar: 2017
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01