Ga naar inhoud
Tijdsbeeld van de jaren tachtig en portret van Frankie, een jongen die laveert tussen het oorlogsverleden van zijn joodse vader en de simplistische idealen van de neonazi's. Gebaseerd op de moord op Kerwin Duinmeijer.
De Telefilm schetst een tijdsbeeld van Nederland in de jaren tachtig, als Frankie (Robert de Hoog) zeventien is. Het oorlogsverleden van zijn joodse vader drukt zwaar op het gezin. Wanneer zijn moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen, komen de spanningen tussen Frankie en zijn vader (John Buijsman) tot een uitbarsting. Frankie sluit zich aan bij een groep skinheads, waardoor hij zijn beste vriend Jeffrey verliest, een Surinaamse skinhead. Bij een vechtpartij steekt Frankie een Molukse jongen neer. In de film wordt voortdurend geswitcht tussen Frankie's heden (wanneer hij als skinhead met hakenkruistatoeage in de gevangenis zit) en de gebeurtenissen die tot zijn opsluiting hebben geleid. In de gevangenis komt Frankie weer voor verschillende confrontaties te staan, zoals die met zijn voormalige boezemvriend en met zijn vader. Gebaseerd op de geruchtmakende moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. Robert de Hoog kreeg een Gouden Kalf voor Beste Acteur 2008 en de film een Moviesquad Award 2008.

Titel: Skin
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Spiegel van Holland
Editie: NFF 2010

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (2008)
Robert de Hoog

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

MovieSquad Award (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still