Coming-of-age-documentaire over drie opgroeiende jongens, die ieder op eigen wijze omgaan met de fysieke en mentale obstakels die het leven in hun Palestijnse geboorteplaats Hebron omringen.
Broers Amer en Anas houden duiven op hun dak in de oude Palestijnse stad Hebron. Terwijl de vogels vrij rondvliegen, worden de broers in de gaten gehouden door Israëlische kolonistenburen en soldatenposten nabij hun ouderlijk huis. Marwaan woont in een straat tegenover een Israëlische nederzetting. Hij verzet zich tegen mensenrechtenschendingen in zijn buurt door de conflicten te filmen. Deze coming-of-age-documentaire, die gedurende vijf jaar in Hebron is opgenomen, toont de uitdagingen en verwachtingen van deze jongens in hun vormende jaren.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
DOXY
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: Skies Above Hebron
Jaar: 2020
Duur : 57 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still 1
Still 4