Ga naar inhoud
Still 1

Sisyphus at Work

Regie: Ramón Gieling
Op weg naar het onvermijdelijke einde wil een ten dode opgeschreven filmmaker een hommage brengen aan de levenskracht van de verbeelding, de cinema en de zinloosheid.
Wanneer filmregisseur Boy Talma (53) terugkeert naar zijn geboorteplaats om zijn nieuwe musicalfilm te draaien, hoort hij dat hij nog negen maanden te leven heeft. Hij besluit zijn doodvonnis geheim te houden. Maar de scènes die hij voor zijn film maakt, vallen samen met gebeurtenissen in zijn eigen leven. Hij dicht bekenden, vrienden en geliefden een rol toe in zijn gefantaseerde film, terwijl hij in een bijzondere vriendschap met de dertienjarige Virginia een laatste, rebelse reis maakt. Zonder dat hij het weet, begeleiden alle personages hem naar het einde.
Titel: Sisyphus at Work
Jaar: 2021
Duur : 2 uur, 2 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2021
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still 2
Still 3