Ga naar inhoud
Ontroerende en komische speelfilm over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de homoseksuele studentikoze Camiel en vrije jongen, hasjdealer en vrouwenversierder Simon.
Het noodlot brengt de homoseksuele student Camiel en vrije jongen pur sang Simon - hasjdealer en vrouwenversierder - bijeen: het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap. Na een incident zien de twee elkaar niet meer, tot ze elkaar weer ontmoeten, op eenzelfde toevallige wijze als die eerste keer. Ze pakken de draad weer op, maar er is iets veranderd: Simon is ongeneeslijk ziek. Eddy Terstall voegt met Simon een hoofdstuk aan zijn kroniek van het Amsterdamse stadsleven toe, hoewel hij zich deze keer zelfs over de landsgrenzen waagt. De bonte verzameling van unieke karakters vormt de basis van komische, soms absurde en ook ontroerende situaties. Acteur Cees Geel, die ruwe bolster blanke pit Simon speelt, onderging voor de film een behoorlijke metamorfose: hij kwam voor de opnamen vijftien kilo aan, die hij tijdens het draaien in zes weken ook weer kwijtraakte. Simon kreeg in 2004 vier Gouden Kalveren, de SAP Jongeren Award en ontving een Gouden Film.

Titel: Simon
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: De keuze van Lijsttrekkers 2006
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (2004)
Cees Geel
Beste Regie (2004)
Eddy Terstall
Beste Lange Speelfilm (2004)
Imko Nieuwenhuijs

Gouden Kalf nominaties

Beste Montage (2004)
Ben Isaacs
Beste Actrice (2004)
Rifka Lodeizen
Beste Scenario (2004)
Eddy Terstall

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2004)
Publieksprijs (2004)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still