Ga naar inhoud

Terwijl etnische spanningen in Bosnië en Herzegovina in 1992 zorgen voor een conflict tussen buurtgenoten, doet Amir er in dit korte drama alles aan om zijn dochter te beschermen voor de dreigende oorlog.

Bosnië en Herzegovina, april 1992. De Bosnische Amir, Nada en hun dochter Lejla zijn goed bevriend met hun Bosnisch-Servische buren. Op Lejla's verjaardag komen zij langs voor een diner. Die avond slaat de goede sfeer plotseling om, vanwege een gespannen gesprek over politiek. Ook ontdekt Lejla daarna snel wat het betekent om tot een bepaalde etniciteit te behoren. In de weken die volgen lopen de spanningen levensgevaarlijk hoog op.
Silent Waters poster.jpg

Titel: Silent Waters
Jaar: 2023
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2023

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

NPO Fictie Talent Award (2023)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

SILENTWATERS_STILL_1.png
SILENTWATERS_STILL_4.png