Ga naar inhoud
Hoeveel eenzaamheid moet je trotseren om de vissen te begrijpen? Een jonge Nederlandse vrouw gaat in de leer bij een Japanse vismeester en ontdekt dat aarden in Tokio niet eenvoudig is.

Een verblijf in Japan in het kader van een stage op de Rietveld Academie inspireerde Threes Anna tot een verhaal over een jonge Nederlandse vrouw die dreigt te verdrinken in de wereldstad Tokio. In 2006 gepubliceerd als de roman De stille stad, nu door Anna zelf verfilmd. Rosa heeft haar baan bij een visrestaurant opgezegd om in de leer te gaan bij een Japanse vismeester. Aarden in Japan blijkt echter geen vanzelfsprekendheid. De communicatie verloopt moeizaam, er zijn veel misverstanden en Rosa slijt haar dagen in een grauwe bijkeuken waar leerlingen de vis schoonmaken. Hoewel een bijbaantje in het nachtleven haar een ander Japan laat zien maken onbegrip en eenzaamheid zich van haar meester. Beelden van de chaotische stad en visioenen van vissen vloeien in elkaar over terwijl Rosa wanhopig probeert contact te krijgen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Silent City
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, De Belofte
Editie: NFF 2012

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2012)
Rosie Stapel

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still