In en uit. In... en uit. De ademhaling van de Wadden is hypnotiserend. En het decor overweldigend: lucht, water, wolken, wind, mist. En dat licht!
Silence of the Tides is een film die in- en uitademt met de getijden van het internationale werelderfgoed, één van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld: de Waddenzee. Ondertussen wordt de breekbare relatie tussen mens en natuur verkend. Het biedt een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen. Leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wolken, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Silence of the Tides
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2021)
Pieter-Rim de Kroon
Beste Sound Design (2021)
Danny van Spreuwel
Beste Sound Design (2021)
Victor Dekker

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2022)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills