Humorvolle serie schetst hoe een vriendengroep van in Nederland geboren Marokkanen zich met vallen en opstaan een plek in de vaak onbegrijpelijke Nederlandse samenleving probeert te verwerven.
De serie Shouf shouf! gaat door op de humoristische toon die in de filmhit Shouf shouf habibi! zo goed scoorde. Centrale figuur is Ap, een twintigjarige, in Nederland geboren Marokkaan, die een baan probeert te vinden en een plek waar hij niet wordt gediscrimineerd. Ondanks de goede bedoelingen van Ap en zijn vrienden werken ze zichzelf telkens in de nesten. Zo verzint Ap in de aflevering Mario een leugentje over zijn afkomst om een baan als uitsmijter te krijgen.

Titel: Shouf shouf! - de tv-serie
Jaar: 2005
Duur : 25 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still