Ga naar inhoud
Meeslepende coming-of-agefilm tussen de felgekleurde tulpenvelden van Noord-Holland. Vier zestienjarigen maken kennis met schuld, boete en verantwoordelijkheid.
Coming-of-agefilm met vier jonge acteurs speelt zich af in de Noord-Hollandse bollenstreek. Jacques, Chris en Thomas zijn gezworen vrienden van zestien. Ze rijden brommer, gaan naar wedstrijden van AZ en maken ranzige filmpjes van elkaar met hun mobieltje. Wanneer de extraverte Jacques het meisje Manou versiert waar de verlegen Chris een oogje op had, komt hun vriendschap onder druk te staan. Een dramatisch ongeval waarbij Jacques om het leven komt laat Chris met een levensgroot schuldgevoel achter. Was het wel een ongeluk? Wanneer Manou opnieuw in zijn leven komt met een verrassende mededeling bloeit Chris weer op. Hij ontvlucht de huwelijkscrisis van zijn ouders en in de kas waar hij een blauwe tulp probeert te kweken richt hij een woning in voor hem en Manou. Maar ook die droom wordt al snel verstoord. De Cloe maakt gebruik van minutenlange shots van brommerrijdende jongens door de felgekleurde tulpenvelden en extreme close-ups om langzaam het drama zich te laten ontrollen en vermijdt zo de clichés van het trendy tienerdrama.

Titel: Shocking Blue
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Jongerenprogramma
Editie: NFF 2010

Gouden Kalf nominaties

Beste Camera (2010)
Rob Hodselmans
Beste Mannelijke Bijrol (2010)
Niels Gomperts

Andere prijzen

Kodak NPP Ontwikkeling Prijs (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still