Ga naar inhoud
Shelley is een timide oudere dame die meedoet aan de Miss Senior USA-verkiezingen. Onderdompeling in een extravagante wereld die ook raakt aan de universele behoefte aan zichtbaarheid, schoonheid en meetellen.
Haar verkenning van ongewone werelden brengt Sophie Dros (King of the Cruise) naar de Miss Senior USA-verkiezing. Het lijkt hysterisch en absurd, maar achter de glitter en rimpels schuilt een verhaal over vergankelijkheid en zichtbaarheid, onzekerheid en dromen, en over scheve schoonheidsidealen. Als de 62-jarige Shelley meedoet aan de verkiezing is dat het begin van een roadtrip, zowel letterlijk als emotioneel. In een busje gevuld met jurken en beauty cases gaat zij op weg. Een reis vol fotomomenten en sisterhood, levenslust en trots op het podium.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
HALAL Docs
HALAL
Postproductiebedrijf
HALAL
Omroep
BNNVARA

Titel: Shelley in Wonderland
Jaar: 2021
Duur : 41 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still 3
Still 4