Ga naar inhoud
Stills

Shabu

Regie: Shamira Raphaëla
Leef mee met Shabu, een creatieve en street smart jongen uit Rotterdam-Zuid, in deze aanstekelijke documentaire. Kan hij het goedmaken met zijn familie nadat hij oma’s auto in de prak heeft gereden?
Shabu (14) noemt zichzelf “een kleine jongen uit Peperklip”, het markante gebouw in Rotterdam-Zuid. Een zomer lang volgt de camera deze innemende puber, terwijl hij probeert geld te verdienen met zijn muziek. Hij moet namelijk de schade terugbetalen die hij veroorzaakte toen hij oma’s auto stiekem meenam voor een korte joyride. Een grappige en ontroerende documentaire over opgroeien, je dromen waarmaken en verantwoordelijkheid nemen voor je daden. Deze charmante coming-of-age-documentaire won eerder al de IDFA Award for Best Youth Film en werd geselecteerd voor de Berlinale 2022.
Shabu_affiche.jpg
Titel: Shabu
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (2022)
Shamira Raphaëla

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

shabu 3.PNG
shabu.PNG