Ga naar inhoud
Stills

Sensory Itch

Regie: Roel van Beek
Als Sarah wordt geprikt door een brandnetel, probeert ze niet aan het bultje te krabben. Maar wanneer in deze korte animatiefilm de dagelijkse ergernissen zich opstapelen, wordt de drang onweerstaanbaar.


Na een gemene brandnetelprik ontdekt Sarah dat krabben haar verlichting biedt en tegelijkertijd desastreuze gevolgen heeft. Als de jeuk door kleine, dagelijkse irritaties verergert - en vice versa – kan ze zich nauwelijks nog beheersen. Waar zal dit eindigen? Dat Sarah precies geprikt wordt als ze naar haar mobiele telefoon grijpt, is natuurlijk geen toeval. Deze korte animatie stelt met een klein verhaal op een luchtige manier grote maatschappelijke thema’s als stress, slaaptekort en schermverslaving aan de kaak.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Spotted Bird
sensory itch_affiche.jpg
Titel: Sensory Itch
Jaar: 2022
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022
NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills