Ga naar inhoud
Het zelfportret van de twintigste eeuw als de stream of consciousness van een stel hersenen in een kaleidoscopisch spel van kleur en monochrome shots, slowmotion en fast forward.
Het zelfportret van de twintigste eeuw als de 'stream of consciousness' van een stel hersenen. In een kaleidoscopisch spel van kleur en monochrome shots, slowmotion en fast forward, vertelt een gezichtsloze, Engelse voice-over - de hersenen - over het volwassen worden, over oorlog, vernietiging, Sigmund Freud en smachtende pin-ups. Een bombardement van beelden met een afwisselend pompeuze en melancholieke soundtrack.

Credits

Production Design
Productiebedrijf
Silent Woods Industries
Distributie
Silent Woods Industries

Titel: Selfportrait of the 20th Century as a Brain
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.