Ga naar inhoud
Still

Sekjoeritie

Regie: Nicole van Kilsdonk
Romantische komedie over ambitieuze Tjitske die een realitysoap over beveiligingsmedewerker Bob maakt. Hij voldoet echter niet aan het cliché van de kaalgeschoren vreemdelingenhater, terwijl haar chef dat graag zou zien.
Romantische komedie over het maken van een tv-documentaire geeft een inkijkje in het manipuleren van de werkelijkheid voor de kijkcijfers. De ambitieuze Tjitske maakt een realitysoap over de volkse Bob, die beveiliger werd na de moord op Pim Fortuyn. Ze wil de onderbuikgevoelens van Nederland vastleggen en zo scoren. Gaandeweg blijkt Bob echter slimmer en genuanceerder dan verwacht. Maar haar baas eist dat ze hem neerzet als een stereotiepe xenofoob.
Titel: Sekjoeritie
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2010
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still