Ga naar inhoud
Rapper Sef maakt het bont. Letterlijk, want hij maakte zijn regiedebuut met deze videoclip die meer kleuren bevat dan de kruising van een toverbal met een regenboog.
Sef, de artiestennaam van Yousef Gnaoui, rapt er vrolijk op los in Wakker, het eerste nummer van zijn album In Kleur, en stond voor het eerst ook achter de camera. In zijn clipregiedebuut knallen de kleuren haast van het scherm. ‘Net als in de muziek wilde ik graag mijn invloeden toonbaar maken en meerdere dingen op een hoop gooien: Afrikaanse fotografie, rapshit, kleur. Ik ben gaan uitbeelden wat ik voor me zag als ik naar de muziek luisterde.’ Aldus Sef zelf.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design

Titel: Sef - Wakker
Jaar: 2015
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Panorama, Videoclips als voorfilm
Editie: NFF 2015

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still