Ga naar inhoud
Still

See You in Vegas

Regie: Antoinette Beumer, Maaik Krijgsman
Documentaire over de succesvolle Nederlandse illusionist Hans Klok die een podium tracht te veroveren in het amusementsmekka Las Vegas en ervaart dat hij voor moeilijke keuzes komt te staan.
Illusionist Hans Klok, die jarenlang zijn Nederlandse shows afsloot met de kreet 'See you in Vegas', gelooft oprecht in zijn Amerikaanse droom. Documentairemakers Beumer en Krijgsman volgen de gedreven artiest tijdens de periode dat hij zich ontworstelde aan de Nederlandse polder om het te gaan maken in de woestijnstad Las Vegas, 'capital of entertainment'. Dat de weg naar de internationale top bezaaid is met onverwachte tegenslagen en moeilijke beslissingen, verbaast niemand in de entourage van de illusionist. Toch is het voor de broer van Klok even slikken als hij als manager aan de dijk wordt gezet omdat Hans onmogelijk een exclusief contract met Stage Entertainment van Joop van den Ende kan weigeren. Ondanks alle glamour en glitter, blijft Hans Klok in dit filmportret een gezonde Hollandse gozer die alles uit de kast wil halen. Dat daarbij het nodige te raden overblijft, spreekt vanzelf.
Titel: See You in Vegas
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2008
Gouden Kalf Competitie Jongerenprogramma Hoofdprogramma Doven & Slechthorenden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still