Ga naar inhoud
Rauw drama volgt de levens van de snuivende en blowende gabber Ed en de bedachtzame Hassan naar een onvermijdelijke en ingrijpende climax. Een glimps van de onderwereld.
Met het rauwe realisme van de straat vertelt Schoft het verhaal van een jongen wiens enige doel nog blowen, zuipen en seks is. Ed is net ontslagen en wordt door zijn vriendin aan de kant gezet. Niks wil hem lukken en dat is de schuld van iedereen behalve Ed zelf. Daartegenover zet de film het verhaal van Hassan, een bedachtzame jongen die net te horen heeft gekregen dat hij is toegelaten tot de universiteit. Alleen heeft Hassans vader andere plannen met hem. De film voert de twee verhaallijnen naar een onvermijdelijke climax, waarbij de levens van Ed en Hassan elkaar kruisen en hun werelden nooit meer dezelfde zullen zijn. De film roept een onderwereld op van extreem nihilisme waaruit alleen nog te ontsnappen is met drugs, seks en geweld. Een wereld waar met de gebruikelijke beloningen en straffen geen grip op te krijgen is. En waarmee de geordende bovenwereld zo nu en dan in botsing komt. Met altijd ernstige gevolgen.

Titel: Schoft
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Perspectief
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still