Ga naar inhoud
Wanneer een tapdanser een van zijn dansschoenen verliest, neemt zijn chaotische zoektocht steeds extremere vormen aan. En dat zie je terug aan deze eigenzinnig vormgegeven animatie zelf.
Het leven van drie kleurrijke flatbewoners wordt in deze opvallend grafisch gestileerde 2D-animatie op stelten gezet wanneer een van hen zijn schoen verliest. De ongelukkige tapdanser begint een zoektocht naar zijn missende schoen, maar zijn chaotische zoekacties blijven niet ongemerkt. Zowel binnen vormgeving als geluid laat hij zijn sporen na in het flatgebouw. Langzaam maar zeker ontstaan er steeds meer verbindingen tussen de verschillende ruimtes en personages.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Titel: Schoenmaten
Jaar: 2022
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills