Ga naar inhoud
Een even hilarische als spannende polderwestern waarin twee mannen elkaar letterlijk naar het leven staan. Wie wint: de jarige huurmoordenaar of de chagrijnige schrijver?
Deze inktzwarte komedie is onmiskenbaar een Van Warmerdam-film, met zijn droge dialogen, absurde ontwikkelingen en precieze vormgeving. Maar hij is op momenten óók zenuwslopend spannend, wanneer huurmoordenaar Schneider en de norse kluizenaar Bax geduldig wachten wie van hen als eerste zijn positie verraadt in een dodelijk kat-en-muis-spel. De killer verscholen in het riet, de schrijver verschanst in zijn vakantiehuisje aan de waterrand waar hij echter nog meer ongewenst bezoek op zijn dak krijgt: een bozige ex-vlam en een depressieve dochter.

Titel: Schneider vs. Bax
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Competities
Editie: NFF 2015

HumorDramaMisdaad

Gouden Kalf nominaties

Beste Sound Design (2015)
Peter Warnier
Beste Actrice (2015)
Maria Kraakman
Beste Montage (2015)
Job ter Burg (NCE)
Beste Scenario (2015)
Alex van Warmerdam
Beste Regie (2015)
Alex van Warmerdam
Beste Camera (2015)
Tom Erisman
Beste Film (2015)
Marc van Warmerdam

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.