Ga naar inhoud
Still Schetsen uit Zundert 2.jpg

Schetsen uit Zundert

Regie: Stella van Voorst van Beest
Vanuit het Zundertse gastatelier van het Vincent van GoghHuis portretteerde Stella van Voorst het Brabantse geboortedorp van de wereldberoemde schilder, in de vorm van filmschetsen en persoonlijke observaties.
Documentairemaker Stella van Voorst werkte in 2022 een maand lang in het gastatelier van het Vincent van GoghHuis in Zundert, het geboortedorp van Vincent van Gogh. Van Voorst, gewend aan filmprojecten die vaak jaren duren, wilde solo werken en zonder vastomlijnd filmplan improviseren. Met de beperking van tijd en plaats als enige houvast. Het resulteert in een film over het dorp, over eenzaamheid, de gemeenschap, de perenboom, de hervormde kerk waar vader Van Gogh preekte én over Vincent van Gogh zelf.
Titel: Schetsen uit Zundert
Jaar: 2022
Duur : 44 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still Schetsen uit Zudert 1.jpg
Still Schetsen uit Zundert 3.jpg