Ga naar inhoud
Still

Schattebout

Regie: Hanro Smitsman
Een korte tragikomedie over een ouder echtpaar van weinig woorden. Hij leeft voor zijn hobbyhaan, waarmee hij kraaiwedstrijden wint in het plaatselijke café. Zij voelt zich steeds meer gepasseerd.
Een ouder echtpaar van weinig woorden. Hij houdt van zijn haan; zij vindt zijn hobby maar niks. Hij wint kraaiwedstrijden in het plaatselijke café en ontvangt trots een gouden haan. Zij raakt steeds meer geërgerd door zijn obsessie. Ook al maakt zijn vrouw zich mooi; hij heeft meer oog voor de haan en laat hem zelfs in bed slapen. Een vrolijk-melancholisch muziekje begeleidt de huiselijke tragikomedie tot aan zijn onomkeerbare ontknoping.
Titel: Schattebout
Jaar: 2009
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2009
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.