Een korte tragikomedie over een ouder echt­paar van weinig woorden. Hij leeft voor zijn hobby­haan, waarmee hij kraai­wed­stri­jden wint in het plaat­selijke café. Zij voelt zich steeds meer gepasseerd.
Een ouder echt­paar van weinig woorden. Hij houdt van zijn haan; zij vindt zijn hobby maar niks. Hij wint kraai­wed­stri­jden in het plaat­selijke café en ontvangt trots een gouden haan. Zij raakt steeds meer geërgerd door zijn obsessie. Ook al maakt zijn vrouw zich mooi; hij heeft meer oog voor de haan en laat hem zelfs in bed slapen. Een vrolijk-melan­cholisch muziekje begeleidt de huiselijke tragikomedie tot aan zijn onom­keer­bare ontknoping.

Titel: Schattebout
Jaar: 2009
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte