Documentaire volgt de vier presentatrices van de razend populaire MBC-talkshow Kalam Nawaem. In deze pan-Arabische show bespreken zij controversiële onderwerpen als masturbatie, incest en terrorisme.
Fawzia, Muna, Farah en Rania zijn de vier presentatrices van de razend populaire MBC-talkshow Kalam Nawaem. In deze pan-Arabische show, die wekelijks via de satelliet wordt uitgezonden en zo'n twee miljoen kijkers bereikt over de hele wereld, bespreken de dames controversiële onderwerpen als homoseksualiteit, masturbatie, incest en terrorisme. De mondige en charismatische presentatrices afkomstig uit Egypte, Saoedi-Arabië, Libanon en Palestina worden gevolgd op de werkvloer, maar ook thuis. In de kleedkamers van de studio wordt met de producer stevig gediscussieerd over welke koers de show moet varen. Thuis spreken de vrouwen zich uit over hun stijl van leven, de hectiek rondom het programma en de impact die het heeft op de samenleving. Alle vier zien ze hun werk als een bijdrage aan het veranderen van de traditionele Arabische wereld in een meer open en democratische samenleving. Ondertussen laat de documentaire zien hoe elke uitzending op straat weer een hoop los maakt.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Submarine Film
Omroep
VPRO TV
Distributie
Films Transit International

Titel: Satellite Queens
Jaar: 2008
Duur : 1 uur
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still