Ga naar inhoud
Still

Sark, kleine wereld

Regie: Joost Seelen
Het Engelse kanaaleiland Sark heeft zijn eigen parlement en wetten waarvan een aantal niet strookt met Europese verdragen. Zij moeten worden aangepast. De bewoners vrezen de veranderingen.
Op Sark, het zeshonderd zielen tellende, kleinste Engelse kanaaleiland heerst opschudding. In het auto- en belastingvrije paradijs van rijke conservatieve Britten vormen mensenrechten de grootste kopzorg. Vreemd voor een eiland waar geen misdaad- en echtscheidingscijfers zijn en de gevangenisdeuren slechts voor een jaarlijkse poetsbeurt worden geopend. Ofschoon deel van het Verenigd Koninkrijk, heeft Sark zijn eigen parlement en wetten. Maar een aantal wetten strookt niet met Europese en mondiale verdragen en zal moeten worden aangepast. Zo heeft iemand alleen recht op een parlementzetel als hij of zij land bezit. Seelen legt de vrees voor veranderingen vast in interviews en terloops opgevangen gesprekken en lardeert ze met beelden die de eeuwigdurende gemoedelijkheid van the good old empire uitstralen.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Omroep
NTR
Distributie
Zuidenwind Filmprodukties
Titel: Sark, kleine wereld
Jaar: 2002
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2002
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still