Ga naar inhoud
Stills

Salaryman

Regie: Robin Kikić
Zes Japanse corporate salarymen kunnen niet wachten tot het weekend begint. Maar eerst moeten ze de wekelijkse borrel bijwonen, die door toedoen van hun baas al snel verandert in een gijzeling.
Een echte Japanse corporatesalaryman is niet alleen tijdens werkuren een loyale hardwerkende werknemer, zo ontdekt de hoofdpersoon al snel. Samen met vijf collega’s wordt hij gedwongen deel te nemen aan de vrijdagse borrel. Nadat ze hun telefoons hebben ingeleverd, moet het zestal drinken tot ze erbij neervallen en hun baas van gezelschap en entertainment voorzien. Een beklemmend commentaar op een harde, grenzeloze bedrijfscultuur waarin persoonlijke autonomie ver te zoeken is.

Credits

Creative producer
Uitvoerend Producent
Scenario
Camera
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Titel: Salaryman
Jaar: 2022
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills